Парламентарната група на ГЕРБ призова днес в декларация, оповестена в пленарна

...
Парламентарната група на ГЕРБ призова днес в декларация, оповестена в пленарна
Коментари Харесай

ГЕРБ призова Румен Радев да оттегли заявката си за втори президентски мандат

Парламентарната група на ГЕРБ прикани през днешния ден в декларация, оповестена в пленарна зала президента Румен Радев да се смири и да признае неуспехите си и да отдръпна поръчката си за втори мандат като държавен глава. 

" Г-н Радев, вие сте позор и срам за страната ни. Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите, да признаете неуспехите и най-почтено да оттеглите поръчката си за втори мандат. 4 години стигат, господин президент ", съобщи депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. 

От ГЕРБ са предизвикани от реакцията на " Дондуков " 2 във връзка следствието на ОЛАФ за договорка за коли за Министерство на вътрешните работи, публичната поръчка за които е направена по времето на Пламен Узунов като вътрешен министър, в този момент секретар на президента Радев. 

" Докога разюзденото президенство и неговите чиновници ще разрушават престижа на Европейска България - какъвто чорбаджията, такива и ратаите му ", сподели той във връзка с отчета на ОЛАФ. 

" ОЛАФ заподозря в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов. Българското Министерство на вътрешните работи е нарушило изискванията на своето съглашение с Европейска комисия за разпределяне на безплатни средства, като е употребило парите от Европейския съюз за закупуване на коли с нараснала проходимост вместо нови полицейски коли с висока проходимост. Според следствието на ОЛАФ това се е случило. Европейската работа за битка с измамите предложи да бъдат възобновени в бюджета на Европейски Съюз близо 6 млн. евро, както и да се реши съществуването на предпоставки за разкриване на наказателно произвеждане против чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Пред националните медии от " Дондуков " 2 най-нагло разясниха следствието на интернационалните специалисти с думите " Лъжа до неистина ". Ето по какъв начин Румен Радев се пробва да разпъне чадър над съветника си за следствието в ОЛАФ ", съобщи Гърневски. 

Според парламентарната група коментарът на президента е цялостен с неистини. ГЕРБ задават и въпроса докога президента ще разрушава престижа на страната. 

От Българска социалистическа партия приканиха ръководителя на Народното събрание да не позволява сходни изявления, които разрушават престижа на институциите.  " Скоро има избори - тогава хората ще се произнесат дали желаят политици като Румен Радев или като Спас Гърневски ", сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зраков след декларацията на Спас Гърневски против президента. 

" Уважаема, госпожо ръководител, апелирам да припомните на депутатите, които вършат декларация, че България е осъждана нееднократно поради това, че депутати от ГЕРБ си разрешават да изопачават обстоятелствата и да произнасят присъди ", сподели Зарков и призова да се пази и престижа на институциите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР